Van Bronckhorst schrikt van stuntploeg en is bijna uitgeschakeld met Rangers

02-08-2022 22:49 Laatste update: 23:46
59

De Belgische stuntploeg Union Saint-Gilloise staat met één been in de play-offs van de Champions League. Het Schotse Rangers FC, waar Giovanni van Bronckhorst de manager is, verloor dinsdag de eerste wedstrijd met 2-0.

Union, de club die twee seizoenen geleden promoveerde en het afgelopen seizoen net geen kampioen van België werd, begon met enige zenuwen aan de wedstrijd en had het moeilijk om Rangers onder druk te krijgen. Heel gek is dat niet, want veel van de spelers van Union speelden voor het eerst een Europese wedstrijd.

Toch viel na 27 minuten het eerste doelpunt van Union. Teddy Teuma kon scoren en bracht Rangers serieus in de problemen. De Schotten hadden geen antwoord op het spel van de Belgen en waren machteloos.

Union creërde in de tweede helft kans na kans, maar vergat het af te maken. In de slotfase kreeg de thuisclub een goedkope strafschop cadeau na inmenging van de VAR. Dante Vanzeir nam zijn verantwoordelijkheid en schoot vanaf elf meter de 2-0 binnen. De return in Schotland is over precies één week.