'Het probleem voor PSV was natuurlijk Til, daar stokt het gewoon'

'Het probleem voor PSV was natuurlijk Til, daar stokt het gewoon'

3 augustus - 06:56
61

Kenneth Perez zag Guus Til dinsdag zand in de motor strooien bij PSV. Volgens de Deense analist mag het voor coach Ruud van Nistelrooij geen verrassing zijn dat menig aanval tegen AS Monaco stokte bij de aanvallende middenvelder.

Van Nistelrooij oordeelde na afloop van het 1-1 gelijkspel dat PSV moeite had om rust te krijgen in balbezit. "Maar dat is niet zo gek met wat hij heeft staan", reageert Perez bij ESPN. "Het probleem was natuurlijk Til. Hij was de vrije man en daar stokt het gewoon. Dat is gewoon zoals hij voetbalt, dus dat zul je wel heel vaak tegenkomen. Hij heeft andere kwaliteiten, maar dit blijft altijd een probleem."

"Dat is de consequentie van hem opstellen, maar je krijgt ook weer andere dingen terug. Als je per se voetbal wil, dan moet je misschien naar een ander type zoeken", vervolgt de Deense oud-prof. Zo schoof in de tweede helft Veerman door naar de nummer tien-positie, maar dat is volgens Perez niet de beste oplossing. "Ik vind Veerman beter iets meer naar achter, zodat hij zelf die passes kan geven."

De Volendammer is wel van levensbelang voor PSV. "Veerman is cruciaal op het middenveld om er enigszins voetbal in te krijgen. Ibrahim Sangaré is soms wel kamikaze, maar redelijk goed aan de bal. Alleen bij Til stokt het. Dat is jammer, maar dat zal toch geen verrassing zijn? Je traint elke dag met hem."

Ook Ronald de Boer is enthousiast over Veerman. Hij hoopt de spelmaker zo snel mogelijk in het Nederlands elftal te zien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast