Schmidt lyrisch over Neres na droomdebuut: 'Heeft zijn grote potentie laten zien'

Schmidt lyrisch over Neres na droomdebuut: 'Heeft zijn grote potentie laten zien'

3 augustus - 11:01 Laatste update: 11:10
79

Benfica won dinsdagavond met 4-1 van FC Midtjylland en staat met één been in de laatste voorronde van de Champions League. Trainer Roger Schmidt was vooral te spreken over oud-Ajacied David Neres, die deze zomer overkwam van Shakhtar Donetsk. 

Neres leverde de assists bij de eerste twee treffers en voelde zich als een vis in het water in het Champions League-duel. "De hele ploeg haalde een heel hoog niveau, maar David Neres was fantastisch vanavond. Hij had goede acties, creëerde kansen, en gaf twee assists", zegt Schmidt na afloop, opgetekend door Record. "Hij had de voorbereiding nodig om te wennen en fitter te worden, na moeilijke fases bij Ajax en Shakhtar Donetsk. Nu begint hij weer ritme te krijgen en heeft hij voor het eerst zijn grote potentie laten zien."

Gonçalo Ramos was de grote man van de avond. De jonge Portugees scoorde drie keer en kreeg kansen om nog vaker te scoren. "Hij speelde een zeer sterke wedstrijd, hij had zelfs nog één of twee keer vaker kunnen scoren. Hij heeft met David Neres, João Mário en Rafa goede spelers om zich heen, dat helpt ook", besluit de Duitse trainer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast