'Grote verrassing in de maak: Cillessen op weg naar jeugdliefde NEC'

'Grote verrassing in de maak: Cillessen op weg naar jeugdliefde NEC'

3 augustus - 11:46 Laatste update: 11:50
282

Jasper Cillessen staat naar verluidt voor een opmerkelijke terugkeer naar Nederland. NEC hoopt de doelman op korte termijn over te nemen van Valencia CF.

Het gonst woensdag van de geruchten rond Cillessen: volgens diverse media in het buitenland wordt verrassend genoeg NEC zijn nieuwe club. Hij zou na zes jaar in Spanje - drie bij FC Barcelona en drie bij Valencia - terug willen keren naar Nederland en in Nijmegen wordt hij met open armen ontvangen.

Bij NEC zegt men overigens van niets te weten. Omroep Gelderland beweert op basis van 'meerdere bronnen' dat het er 'alle schijn van heeft' dat Cillessen terugkeert. NEC is de laatste dagen concreet geworden.

Het is geen geheim dat Cillessen op zoek is naar een nieuwe club. De doelman, die al jaren wordt achtervolgd door blessureleed, raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Giorgi Mamardashvili en drukt met zijn topsalaris zwaar op de begroting van Valencia. Zijn contract loopt medio 2023 af.

De in Groesbeek geboren Cillessen doorliep de jeugdopleiding van NEC en maakte in 2011 de overstap naar Ajax, waar hij uitgroeide tot eerste doelman en Oranje-international. Met zijn transfer naar NEC lijkt Cillessen zich beter in de kijker te kunnen keepen bij bondscoach Louis van Gaal. Het Wk begint over ruim drie maanden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast