'FC Groningen ontvangt Engels bod van tien miljoen euro op Strand Larsen'

'FC Groningen ontvangt Engels bod van tien miljoen euro op Strand Larsen'

03-08-2022 12:25
127

Middlesbrough heeft een bod van tien miljoen euro uitgebracht op Jörgen Strand Larsen. Dat meldt het Noorse TV2. FC Groningen is echter niet happig op een vertrek van de 22-jarige spits.

Strand Larsen geniet concrete belangstelling van de Italiaanse clubs Bologna en Sassuolo, maar nu mengt ook Middlesbrough zich in de strijd. Volgens TV2 heeft Groningen het voorstel van de Championship-club nog in beraad, dat inclusief bonussen tien miljoen bedraagt. De Trots van het Noorden ziet desondanks weinig in een vertrek van de 1.93 meter lange aanvalsleider. 

Even leek Groningen mee te willen werken aan een transfer, omdat Victor Boniface in beeld was als vervanger. De 21-jarige Nigeriaan verruilde Bodø/Glimt onlangs echter al voor het Belgische Union Sint-Gillis. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus hoopt Strand Larsen nu tot volgende zomer te behouden. Alleen een niet te weigeren bod lijkt de Eredivisie-club op andere gedachten te kunnen brengen.

Groningen verkeert in een sterke positie. Strand Larsen heeft nog een contract tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen. Bovendien bevat de verbintenis geen transferclausule. De spits kwam in 2020 voor ruim één miljoen euro over van Sarpsborg uit zijn geboorteland.

Strand Larsen is een belangrijke spil in de ploeg van de nieuwe trainer Frank Wormuth. Het afgelopen seizoen was de Noor goed voor veertien doelpunten en twee assists in 32 competitieduels. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie