Henderson haalt genadeloos uit naar United: 'Bijna crimineel, ik was woedend'

Henderson haalt genadeloos uit naar United: 'Bijna crimineel, ik was woedend'

03-08-2022 13:02
37

Dean Henderson heeft Manchester United de mantel uitgeveegd. De 25-jarige doelman, die is verhuurd aan Nottingham Forest, is niet blij met de handelswijze van de Premier League-grootmacht en meent dat hij onnodig één jaar van zijn carrière heeft verkwanseld. 

Henderson staat bekend als kind van de club. Hij had vroeger een seizoenkaart en speelde in de jeugd, maar de liefde is flink bekoeld. De Engelsman hekelt de valse beloften van United.

Henderson dacht afgelopen seizoen - na een succesvolle periode bij Sheffield United - voor zijn kans te mogen gaan op Old Trafford. "Na het EK zei de club: Jij komt hier terug om nummer één te zijn. Maar ik kreeg last van een coronabesmetting. En daarna kwam niemand meer terug op de belofte die was gedaan", zegt hij tegen talkSPORT.

David de Gea bleef de eerste keus. "Om eerlijk te zijn: het waren waarschijnlijk de twaalf moeilijkste maanden uit mijn carrière", stelt Henderson. "Er waren veel goede kansen. Maar eerst wees ik ze af, omdat ik eerste keeper op Old Trafford zou worden. Daarna veranderde de situatie, maar liet de club me niet gaan. Om daar twaalf maanden op de bank te verspillen op mijn leeftijd. Het is bijna crimineel... Ik was woedend. Je hebt misschien gemerkt dat ik al twee jaar geen interview heb kunnen doen. Ik hield het gewoon voor mezelf. Het was een zware tijd, moeilijk en ik ben zo blij dat ik een andere kant op ben gegaan."

De komst van Erik ten Hag besloot Henderson niet af te wachten. "Ik wilde niet dat de manager me nog op de training zou zien, omdat ik wist dat hij me dan waarschijnlijk wilde houden. Dus ik probeerde alles te doen, zodat ik voor het seizoen al vertrok. Ik vertelde dat ik moest voetballen, niet meer in Manchester wilde zijn en geen tweede viool ging spelen. Ik was weg voordat de manager de deur open kon doen. Sindsdien heb ik hem niet meer gesproken."

De kans bestaat dat Henderson volgende zomer wel moet terugkeren naar United, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025.