Bassey zorgt voor Ajax-dilemma: 'Weet niet of hij plek Blind moet overnemen'

Bassey zorgt voor Ajax-dilemma: 'Weet niet of hij plek Blind moet overnemen'

03-08-2022 13:33
97

Calvin Bassey kon Arnold Mühren wel bekoren tijdens het oefenduel van Ajax met Almere City FC. De Nigeriaanse international beleefde een dag eerder nog een bijzonder onfortuinlijk debuut in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. 

"Ik kan hem op basis van dat kwartiertje – tot hij een rode kaart kreeg – niet beoordelen", zegt Mühren in Het Parool over het korte optreden van Bassey. "Ik vond het wel opvallend dat hij linksback ging spelen toen hij in het veld kwam, en dat Blind in het centrum bleef staan. Een dag later, in een oefenduel met Almere City, stond Bassey wel in het hart van de defensie."

En toen maakte Bassey een prima indruk, ondanks een slippertje. "Hij regelt en wijst, dat is een goed teken. Hij laat zien dat hij durft te voetballen en dat wordt bij Ajax gevraagd. En er staat wel een kerel. Hij is fysiek sterk, in de lucht ook vermoed ik", stelt de ex-Ajacied, die een dilemma ziet. "Maar ik weet niet of hij de plek van Blind achterin moet overnemen. Blind kan natuurlijk ook op het middenveld en als linksback uit de voeten, maar dan moet je Edson Álvarez of Wijndal weer opzijschuiven. En ik vind van Álvarez zeker dat hij het verdient om te spelen."

Mühren ziet bij de backs van Ajax een probleem. "Er wordt zó veel van die jongens gevraagd. Je bent ook middenvelder en aanvaller. Ik zie Wijndal elke keer maar weer die sprint van veertig meter maken, maar je moet óók weer terug zijn. Dat kost vreselijk veel kracht. Dan laat je defensief wel eens een steekje vallen. PSV loerde daarop."