Update: Barça laat Puig gratis naar MLS gaan, maar heeft wel terugkoopoptie

Update: Barça laat Puig gratis naar MLS gaan, maar heeft wel terugkoopoptie

03-08-2022 14:03 Laatste update: 04-08-2022 20:11
57

Riqui Puig is op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. Volgens Spaanse media en transferexpert Fabrizio Romano hebben de Catalanen een akkoord bereikt met Los Angeles Galaxy over een transfer van de 22-jarige spelmaker.

Puig stond lange tijd te boek als een groot talent, maar van een echte doorbraak kwam het niet echt. Hoewel de kleine middenvelder uiteindelijk 41 wedstrijden in La Liga speelde, werd hij onder trainers als Ronald Koeman en Xavi nooit een vaste waarde. Door de concurrentie van onder meer Frenkie de Jong, Pedri en Gaví heeft hij weinig zicht op veel speeltijd in Camp Nou.

De afgelopen jaren wees Puig een vertrek nog af, maar nu kiest hij eieren voor zijn geld. Volgens Romano tekent hij een contract voor drie seizoenen in de Verenigde Staten. Barça ontvangt naar verluidt geen transfersom, maar profiteert wel van een toekomstige verkoop.

Puig maakt bij Barça deel uit van 'Operación salida'. De club nam al afscheid van Philippe Coutinho, Francisco Trincão, Óscar Mingueza en Clément Lenglet. Daarnaast liep Dani Alves uit zijn contract en werd ook huurling Luuk de Jong uitgezwaaid. Ook spelers als Samuel Umtiti en Martin Braithwaite moeten nog weg. Verder hoopt de Spaanse grootmacht de Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis Depay te verkopen.

Ondanks de financiële perikelen baart Barcelona opzien door veel geld uit te trekken voor nieuwe aankopen. Dat kan de club doen door onder meer de verkoop van de televisierechten. Wel moest Blaugrana de salariskosten verminderen om de aanwinsten in te schrijven.

Update: FC Barcelona en LA Galaxy hebben de transfer van Riqui Puig bevestigd. De 22-jarige spelmaker tekent een contract voor 3,5 jaar in de Verenigde Staten. Hij kost de MLS-club geen transfersom, maar Barça krijgt wel vijftig procent van een toekomstige verkoop. Daarnaast is er een terugkoopoptie, maken de Catalanen bekend.