Ajax komt met langverwachte Ihattaren-update en kondigt 'gesprekken' aan

Ajax komt met langverwachte Ihattaren-update en kondigt 'gesprekken' aan

03-08-2022 15:08
259

Ajax heeft woensdagmiddag een update gegeven over Mohamed Ihattaren. De linkspoot is deze week gestart met een invidueel trainingsprogramma.

Ihattaren moet fysiek blijven, melden de Amsterdammers. 'Komende week voeren de club en de speler gesprekken om te kijken hoe het vervolgtraject zal verlopen.' Het is nog steeds onduidelijk wat er precies met hem aan de hand is. Volgens de officiële lezing was hij 'niet fit'.

Volgens De Telegraaf heeft Ihattaren last van bedreigingen in de privésfeer, afkomstig uit de criminele hoek. In overleg met Ajax en veiligheidsexperts zou zijn besloten dat hij niet op bekende plekken kan verschijnen, maar deze week liet Ihattaren zijn gezicht weer zien op De Toekomst. Ook ontkende hij het nieuws van De Telegraaf.

Ajax huurt Ihattaren sinds de winterstop van Juventus en heeft tot de jaarwisseling een optie tot koop van twee miljoen euro. Alfred Schreuder blijft hoopvol over een succesvolle rentree van de linkspoot. De trainer van de Amsterdammers zocht hem twee keer thuis op.

Ihattaren kende een goede start van de voorbereiding. De oud-PSV'er oogde fit en liet zich zien in de eerste oefenduels, maar dat is inmiddels alweer bijna een maand geleden.