Ajax maakt rugnummers bekend, geen vast nummer voor Ihattaren

Ajax maakt rugnummers bekend, geen vast nummer voor Ihattaren

03-08-2022 17:37 Laatste update: 17:51
190

Ajax heeft de rugnummers voor het komende seizoen bekendgemaakt. Wat opvalt is dat Mohammed Ihattaren geen vast nummer heeft gekregen.

Ihattaren, die sinds januari door Ajax wordt gehuurd van Juventus, speelde tot nu toe slechts één officieel duel voor de hoofdmacht van Ajax. Dat was de bekerfinale tegen PSV (2-1 nederlaag) op 17 april. Destijds droeg de aanvallende middenvelder rugnummer 27. Dit nummer had hij ook tijdens de voorbereiding, die voor hem abrubt ten einde kwam na problemen in de privésfeer. 

Eerder deze woensdag kwam Ajax met een update over de situatie van de veelbesproken Ihattaren. Hij zou inmiddels begonnen zijn met een individueel trainingsprogramma. De komende dagen gaan de club en de speler met elkaar in gesprek om te bepalen hoe de nabije toekomst er uit zal zien. Het feit dat hij geen vast rugnummer heeft gekregen, zou er op kunnen duiden dat Ajax hem niet voorlopig niet ziet als een selectiespeler voor de hoofdmacht. 

Wat verder opvalt is dat rugnummer 8 komend seizoen wordt gedragen door Kenneth Taylor. Voorheen was dat nummer voor de naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch. Nieuwkomers Brian Brobbey, Owen Wijndal, Calvin Bassey en Francisco Conceição krijgen respectievelijk nummer 9, 5, 33 en 35.