Champions League dit seizoen met spiksplinternieuwe buitenspeltechnologie

Champions League dit seizoen met spiksplinternieuwe buitenspeltechnologie

3 augustus - 18:59 Laatste update: 19:16
100

De scheidsrechters in de Champions League worden dit seizoen tijdens het beoordelen van een buitenspelgeval geholpen door een nieuwe semi-automatische buitenspeltechnologie. Na talloze tests heeft de internationale spelregelcommisie IFAB besloten het systeem te implementeren in het miljoenenbal.

De semi-automatische buitenspeltechnologie moet het voor de scheidsrechters nog een stukje makkelijker maken. De bal zal worden voorzien van een sensor en met camera's die tot in detail bepalen waar spelers zich bevinden, kan worden vastgesteld of iemand wel of geen buitenspel staat. Als dat wel zo is, geeft het systeem een seintje zodra een speler in buitenspelpositie de bal ontvangt. 

Ook op het WK in Qatar, dat in november begint, zal gebruikt worden gemaakt van deze nieuwe technologie, zo maakte de FIFA vorige maand al bekend. Volgende week woensdag, als Real Madrid en Eintracht Frankfurt elkaar treffen in de strijd om de Europese Supercup, wordt het systeem voor het eerst gebruikt. In onderstaande video is te zien hoe het in zijn werk gaat. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast