Potentiële tegenstanders AZ delen de punten en laten het spannend tot de return

Potentiële tegenstanders AZ delen de punten en laten het spannend tot de return

03-08-2022 21:16 Laatste update: 21:19
24

Riga FC (Letland) en Gil Vicente (Portugal) hebben elkaar in evenwicht weten te houden in de derde voorronde van de Conference League. De ploeg die uiteindelijk als winnaar van dit tweeluik uit de bus komt speelt tegen AZ in de laatste voorronde. Dan moeten de Alkmaarders wel eerst afrekenen met Dundee United.

In de eerste helft was het Douglas Aurélio die de score opende voor de ploeg uit Letland. Juan Boseli maakte in de tweede helft de gelijkmaker voor Gil Vicente, waardoor het 1-1 bleef in Riga. 11 augustus is de return in Portugal en daar wordt dus uitgemaakt wie de vierde en laatste voorronde, tegen mogelijk AZ, mag spelen. 

AZ moet wel eerst nog zien af te rekenen met Dundee United. De ploeg van trainer Pascal Jansen begint donderdag aan de eerste van twee ontmoetingen met de Schotse club. Daarin wordt uitgemaakt wie uiteindelijk ook door mag naar die vierde voorronde om te strijden voor een ticket naar de groepsfase van de Conference League.

Naast AZ stroomt ook FC Twente in tijdens de derde voorronde van het kwalificatietoernooi. Zij beginnen eveneens donderdag aan hun weg naar de poulefase, maar de ploeg van trainer Ron Jans speelt tegen FK Cukaricki uit Servië. Mocht FC Twente dit tweeluik winnend afsluiten, dan wacht een loodzware laatste horde tegen het Italiaanse Fiorentina om te kijken wie de groepsfase in mag.