Napoli-voorzitter overweegt geen Afrikaanse spelers meer te halen door Afrika Cup

Napoli-voorzitter overweegt geen Afrikaanse spelers meer te halen door Afrika Cup

3 augustus - 22:11 Laatste update: 22:15
54

Napoli wil geen spelers meer naar de Afrika Cup laten vertrekken, aldus voorzitter Aurelio De Laurentiis. Om die reden zou hij overwegen geen Afrikaanse spelers meer vast te leggen.

"Praat niet meer met me over Afrikaanse voetballers", vertelt De Laurentiis, opgetekend door Italiaanse media. "Ik hou echt van ze. Maar ze tekenen vanaf nu iets waarbij ze afzien van spelen in de Afrika Cup, of ze hoeven hier niet meer te komen van mij. Wij zijn de idioten die hun salaris doorbetalen terwijl ze de wereld overvliegen om ergens anders te gaan voetballen. Die spelers zijn dan niet beschikbaar." Clubs worden door de FIFA verplicht om spelers af te staan voor mondiale eindtoernooien.

Napoli werd vorig jaar geraakt door spelers die verplichtingen hadden rond de Afrika Cup. Belangrijke spelers als Kalidou Koulibaly (Senegal) en Frank Zambo-Anguissa (Kameroen) vertrokken middenin het seizoen om het eindtoernooi in hun continent te spelen.

Koulibaly liet zich later nog uit over de woorden die de voorzitter van zijn ex-werkgever uitsprak. "Dat is volledig aan hem", vertelde de Senegalees op een persconferentie. "Ik respecteer hoe hij denkt, net zoals ik iedereen respecteer. Maar ik denk niet dat alle mensen er bij de club zo over denken. Ik ken de supporters daar en ik weet dat zij echt die gedachtes niet hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast