Jans en Van Wolfswinkel blijven focus houden: 'Ze zijn een serieuze tegenstander'

Jans en Van Wolfswinkel blijven focus houden: 'Ze zijn een serieuze tegenstander'

03-08-2022 22:36 Laatste update: 22:41
93

Ron Jans weigert de Servische tegenstander FC Twente te onderschatten. De club uit Enschede speelt dan in de derde voorronde van de Conference League een wedstrijd tegen FK Cukaricki. Een tegenstander om rekening mee te houden, aldus Jans.

"We hebben de tegenstander meermaals zien spelen en we hebben veel informatie ingewonnen", vertelt Jans op de clubwebsite van FC Twente. "Het is een serieuze tegenstander en ik ben benieuwd hoe hoog hun niveau kan reiken donderdagavond. Ik ben ook benieuwd naar onze eigen spelers, want daar hebben er nog niet veel al eerder Europees gespeeld." Donderdagavond om 20:00 uur trapt FC Twente de heenwedstrijd tegen FK Cukaricki af in Belgrado. 

Ricky van Wolfswinkel is een van de spelers die wél al Europese wedstrijden achter zijn naam heeft. Zo speelde de Nederlander eerder met FC Basel, Sporting CP, Saint-Étienne en FC Utrecht in de Europa League. Volgens Van Wolfswinkel is de sfeer in dit soort wedstrijden het belangrijkst. "De sfeer om te presteren moet er echt zijn. Europees voetballen brengt altijd een andere atmosfeer met zich mee. Het belangrijkste is dat we weten hoe de tegenstander speelt en dat we zelf scherp blijven. Maar bij ons is iedereen erg gemotiveerd."