Ex-Ajacied wil gewoon voetballen: 'Maakt me niet uit welke club'

Ex-Ajacied wil gewoon voetballen: 'Maakt me niet uit welke club'

3 augustus - 23:54 Laatste update: 23:56
75

Lerin Duarte vertrok in 2019 bij Heracles Almelo om in Griekenland te gaan spelen, maar de middenvelder wil nu niets liever dan weer terug naar Nederland komen. De laatste officiële wedstrijd van de ex-Ajacied dateert alweer van twee jaar geleden. 

"Het liefst blijf ik nu in Nederland", vertelt Duarte in een interview met ESPN. De 31-jarige middenvelder traint op dit moment voor zichzelf, bij De Vereniging van Contractspelers (VVCS), na zijn vertrek bij het Griekse Aris FC. "Ik heb een club nodig die het aandurft om met mij in zee te gaan. Welke club dat in Nederland is maakt me echt niet uit. Ik wil gewoon voetballen, plezier hebben en laten zien dat ik het nog kan."

De reden van zijn mislukte avontuur bij Aris FC, was volgens Duarte zijn slechte verstandhouding met de clubleiding. "Ik heb heel veel problemen gehad met de president. Soms kreeg ik maanden geen salaris of mocht ik niet met de groep meetrainen. Drie jaar in Griekenland waren mooie jaren, maar ik heb er echt weinig gespeeld. Dat maakte die periode ook erg moeilijk."

Duarte hoopt in ieder geval snel dat er een nieuwe club voor hem komt, zodat hij weer samen met andere jongens kan trainen in plaats van alleen. "Het is eenzaam. Je bent gewend om gewoon bij een club te zitten." Duarte begon zijn loopbaan in de jeugd van Sparta. De linkspoot speelde uiteindelijk in Nederland voor Heracles Almelo, Ajax, sc Heerenveen en NAC. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie