Yilmaz maakt indruk bij Fortuna: 'Keepers zeggen letterlijk: dit kán gewoon niet'

Yilmaz maakt indruk bij Fortuna: 'Keepers zeggen letterlijk: dit kán gewoon niet'

04-08-2022 11:20
89

Burak Yilmaz is nog niet fit, maar de Turkse spits maakt al indruk op de training van Fortuna Sittard. Trainer Sjors Ultee ziet 'extreme kwaliteit' bij zijn vedette, terwijl ook de keepers van Fortuna overtuigd zijn.

Na zijn veelbesproken Fortuna-move heeft Yilmaz er nu een aantal trainingen op zitten. "Ik zie extreme kwaliteit, maar ik zie ook iemand die nog aan het begin van zijn voorbereiding is", zegt Ultee in gesprek met Voetbal International. "Burak weet zelf heel goed dat hij nog tijd nodig heeft. Daar is hij reëel in. Beter iets te langzaam gaan dan iets te snel, want voor je het weet lig je er vier weken uit. En wordt het een heel vervelend jaar."

Yilmaz is natuurlijk de grote man in Sittard, maar Ultee ziet geen 'vedettetrekjes' bij de aanvalsleider. "Hij pakt meteen zijn leiderschapsrol op, is veel bezig met zijn medespelers, praat met ze, pept ze op", is de coach duidelijk.

"Maar de meeste indruk maakt hij natuurlijk met het afwerken. We hebben afrondvormen van hem gezien, dat is niet normaal. Onze keepers zeggen letterlijk: dit kán gewoon niet. Als hij vrij mag schieten, kun je die bal gewoon niet houden. Je moet gokken. Maar als je gokt, ziet hij dat en schiet hij in de andere hoek. Burak kan heel lang uitstellen, dat is iets bijzonders."