'Volop Engelse interesse voor Zirkzee, één club al concreet'

'Volop Engelse interesse voor Zirkzee, één club al concreet'

04-08-2022 15:53 Laatste update: 17:08
30

Fulham wil Joshua Zirkzee aantrekken. De Premier League-club zou volgens de Evening Standard inmiddels al in gesprek zijn met Bayern München, de huidige werkgever van de Nederlandse spits.

Het Engelse sportmedium bericht dat de 21-jarige Schiedammer naast de interesse van Fulham ook op de radar zou staan van Bournemouth en Southampton. Zirkzee, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Anderlecht, zou echter een voorkeur hebben voor een overstap naar Craven Cottage. 

Zirkzee stroomde in 2017 de jeugd van Bayern binnen. Na een goede periode in de hoofdmacht werd hij verhuurd aan respectievelijk Parma en Anderlecht. Bij laatstgenoemde maakte hij afgelopen seizoen een goede indruk. In 32 competitieduels maakte hij liefst vijftien doelpunten. Eenmaal teruggekeerd bij Der Rekordmeister, dat deze zomer al Sadio Mané aantrok, lijken zijn kansen op speeltijd gering.

Fulham kent een bedrijvige transferperiode. Eerder werden als Joao Palhinha, Andreas Pereira, Kevin Mbabu én de Duitse doelman Bernd Leno gehaald. Komende zaterdag beginnen The Cottagers aan het nieuwe Premier League-seizoen. Dan is Liverpool in eigen huis de tegenstander.