'Overbodige Kluivert hard op weg naar Engeland, contract tot 2027 ligt klaar'

'Overbodige Kluivert hard op weg naar Engeland, contract tot 2027 ligt klaar'

04-08-2022 16:13 Laatste update: 16:20
41

Justin Kluivert is op weg naar Fulham. Dit meldt de Italiaanse transferspecialist Nicolò Schira. AS Roma, dat Kluivert niet meer nodig heeft, ontvangt naar verluidt 10 miljoen euro voor de Nederlander. 

De vleugelaanvaller keerde deze zomer terug bij Roma nadat hij afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor OGC Nice. Eenmaal terug kreeg hij van trainer José Mourinho te horen dat er voor hem geen toekomst meer is in de Italiaanse hoofdstad. Inmiddels is de international dus dichtbij een overstap naar de Premier League-club, waar voor hem een contract tot 2027 klaar zou liggen. 

Mocht de transfer doorgang vinden, dan is Fulham alweer de vijfde club voor de pas 23-jarige Kluivert. Nadat hij onder Peter Bosz in het seizoen 2016/17 doorbrak bij Ajax verkaste hij naar Roma, dat hem naast Nice in het veleden ook al stalde bij RB Leipzig. 

Kluivert is niet de enige Nederlander die donderdag in verband wordt gebracht met Fulham. Volgens de Evening Standard is ook Joshua Zirkzee, die nu nog onder contract staat bij Bayern München, dichtbij een overstap naar Craven Cottage.