FC Twente beleeft eenvoudige avond in Servië en boekt ruime zege

04-08-2022 21:51
84

FC Twente heeft kinderlijk eenvoudig gewonnen van FC Cukaricki. De ploeg van trainer Ron Jans was in Belgrado met 1-3 te sterk, waarmee het al met één been in de play-offs van de Conference League staat.

Twente schoot uit de startblokken in zijn eerste Europese optreden in acht jaar. Ricky van Wolfswinkel kreeg meteen een grote kans na een splijtende pass van Gijs Smal, maar hij kreeg de bal net niet langs de doelman. Niet veel later was Smal zelf dichtbij met een gevaarlijke vrije trap. Voor Daan Rots was het na acht minuten wel raak. Hij verlengde een voorzet van Virgil Misidjan goed met het hoofd: 0-1.

De Tukkers hadden geen kind aan de Serviërs, maar na twaalf minuten viel bijna de gelijkmaker. Mees Hilgers speelde de bal te kort terug op Lars Unnerstall, waardoor een tegenstander er bijna tussen kon komen. Het liep met een sisser af. Twente bleef weliswaar slordig, maar de thuisploeg was niet bij machte om te profiteren. Na een halfuur volgde de 0-2. Misidjan legde goed terug op Vlap, die beheerst raak schoot.

Van Wolfswinkel was enkele minuten later met het hoofd dicht bij de 0-3, en daar had niemand raar van opgekeken. Twente was veel beter dan Cukaricki en wist telkens een man-meer-situatie te creëren. Die derde goal viel kort voor rust alsnog. Joshua Brenet schoof raak na een pass van Van Wolfswinkel.

Het was een weelde voor Twente halverwege. In de tweede helft was het wel even schrikken na een botsing tussen Pleguezuelo en Unnerstall. De Duitse doelman kon echter verder en onderscheidde zich toen een aanvaller voor zijn neus opdook. De thuisclub tapte wel duidelijk uit een ander vaatje en Twente had het zowaar even lastig. Het resulteerde een halfuur voor tijd in de 1-3 van Stefan Kovac.

Door die goal werd Twente weer wakker geschud, maar veel haast om een vierde treffer te maken hadden de bezoekers uit Enschede niet meer. Het bleef daardoor bij 1-3. Twente moet alleen de return nog zonder kleerscheuren doorkomen om zich te plaatsen voor de play-offs. Daarin zou Fiorentina de opponent zijn.