Zerrouki wil naar Feyenoord en hoopt op FC Twente: 'Sportieve verbetering'

Zerrouki wil naar Feyenoord en hoopt op FC Twente: 'Sportieve verbetering'

04-08-2022 22:18
184

Ramiz Zerrouki hoopt dat hij de overstap kan maken van FC Twente naar Feyenoord. Dat liet de 24-jarige middenvelder weten na afloop van het duel met FC Cukaricki in de voorrondes van de Conference League.

Voor de camera van RTL7 houdt Zerrouki zich aanvankelijk nog op de vlakte. "Wat de toekomst mij gaat brengen? Het is lastig zeggen. Het is nu niet in mijn handen. Ik heb me er de afgelopen 48 uur ook niet mee beziggehouden. Ik wilde mij focussen op de wedstrijd."

De Algerijnse international is daarna echter meer uitgesproken. "Elke speler heeft ambitie. Ik ben FC Twente dankbaar dat ze mij de kans hebben geboden om vanuit de jeugd door te groeien naar de Eredivisie. Maar elke voetballer heeft ambitie en wil een stap maken", erkent hij. "Ik hoop persoonlijk dat de club wil meedenken met mijn toekomst."

Feyenoord bracht al een bod uit van vijf miljoen euro. De Rotterdammers gaan vrijdag weer om tafel met Twente. "Het is aan de clubs om eruit te komen. Voor mij persoonlijk is het sportieve het belangrijkst. Feyenoord speelt Europa League en ik denk dat ik met de omstandigheden daar kan doorgroeien tot een nog betere speler", aldus Zerrouki, die in beeld is als vervanger van Fredrik Aursnes. "Zoals iedereen heeft meegekregen gaat er een speler vertrekken bij Feyenoord. Voor die positie word ik gehaald. Ik denk dat ik als nummer zes goed tot mijn recht kan komen."

Dat trainer Ron Jans betwijfelt of tien miljoen euro voldoende is, heeft Zerrouki ook gehoord. "Ik sta onder contract bij Twente en zij moeten bepalen wat ik waard ben. Ik hoop persoonlijk dat de club met mij meedenkt. Ik heb alles gegeven in de tijd dat ik voor FC Twente heb gespeeld en me altijd goed opgesteld. Twente heeft mij ook een mooie kans gegeven en ik denk dat het nu een win-win kan zijn voor alle partijen", besluit hij.