AZ moet in return aan de bak na matige wedstrijd tegen stug Dundee United

04-08-2022 22:52
348

AZ heeft zich donderdagavond een slechte uitgangspositie bezorgd. In de derde voorronde van de Conference League ging de heenwedstrijd tegen Dundee United met 1-0 verloren.

Met een uitgekleed elftal begon AZ in Schotland aan de wedstrijd. Pascal Jansen kon geen beroep doen op Riechedly Bazoer, Peer Koopmeiners (ziek), Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden, Yuikinara Sugawara (niet wedstrijdfit) en Jens Odgaard (blessure). Vanuit Nederland zagen de achterblijvers hoe AZ in de openingsfase ploeterde tegen het stugge Dundee.

De Schotten creëerden weinig gevaar, maar waren feller dan AZ, dat bij vlagen slordig aan de bal was. In het gehele eerste bedrijf kon de ploeg van Jansen twee kansen noteren. Vangelis Pavlidis vergat bij een voorzet van Hakon Evjen zijn voet tegen de bal te zetten, terwijl Mayckel Lahdo zijn kopbal gekeerd zag worden door doelman Mark Birighitti.

Na rust kwam AZ niet anders voor de dag. Op een speldenprikje na kwamen de Alkmaarders amper in de buurt van Birighitti. Een doelpunt viel er nog wel, al viel die voor AZ aan de verkeerde kant. Een afstandsschot van Glenn Middleton was Hobie Verhulst te machtig. Vijf minuten voor tijd diende het beste moment van AZ zich aan via Pavlidis, maar een gelijkmaker zat er niet in.

Volgende week volgt de return in Alkmaar. Wanneer AZ de score weet om te buigen, treft de ploeg in de laatste voorronde de winnaar tussen Riga FC en Gil Vicente. In Letland eindigde dat duel in 1-1.