Pasveer ontstemd: 'Voor hem absoluut geen respect, ik vind dit eng gedrag'

Pasveer ontstemd: 'Voor hem absoluut geen respect, ik vind dit eng gedrag'

05-08-2022 15:57 Laatste update: 16:01
230

Remko Pasveer is zwaar teleurgesteld in Hugo Borst. De columnist van het Algemeen Dagblad trok maandag, twee dagen na de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5), de collegialiteit van de Ajax-doelman in twijfel.

Pasveer zocht Jay Gorter op na diens ongelukkige optreden tegen PSV. Borst dacht daar het zijne van. 'Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter', schreef Borst in het AD. 'Hij heeft zich zaterdagavond in de basis getroost.'

De ervaren doelman (38) is er ontstemd over. "Voor dit soort mensen heb ik absoluut geen respect", zegt Pasveer in een interview met Trouw. "Ik vind dit eng gedrag. Dit is proberen om iemand te beschadigen, terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik deed dit puur opbouwend naar Jay toe, om hem te helpen. Nee, ik vond het niet correct van Hugo. En dat mag hij weten ook."

Pasveer kon naar eigen zeggen niet anders dan Gorter troosten. "Ik herkende dat moment zo goed. Ik heb dat zelf ook wel eens meegemaakt. Er komt veel over je heen, je krijgt veel gezeur, et cetera. Jay, iemand die ik graag mag en met wie ik goed kan samenwerken, stond daar alleen, dus ik ging naar hem toe."

"Ik zei tegen hem: Jay, dit zijn kutmomenten, die maak je mee, maar uiteindelijk kom je hier sterker uit. Alleen, het gaat erom dat je opstaat. Dat is ook de belangrijkste les die ik als keeper heb geleerd. Hoe ga je om met tegenslag? Blijf je erin hangen of ga je door?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie