Yilmaz kan tegen zijn eigen verwachting in debuut maken in duel met Ajax

Yilmaz kan tegen zijn eigen verwachting in debuut maken in duel met Ajax

5 augustus - 16:53 Laatste update: 16:53
94

Burak Yilmaz verwachtte niet dat hij in actie zou komen tegen Ajax, maar de Turkse vedette zit wel in de wedstrijdselectie tegen de landskampioen. Hij is echter niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

"Ik ben er nog niet klaar voor als ik eerlijk ben", zei Yilmaz aan het begin van de week over het treffen met Ajax. Trainer Sjors Ultee verwachtte toen al dat de spits wel op de bank zou kunnen zitten. Dat gaat nu dus ook gebeuren. Een basisplek is nog niet haalbaar. "Daarvoor is het nog te vroeg", laat Ultee optekenen door Voetbal International. "Zeker tegen Ajax, waarin het tempo vrij hoog zal liggen."

"Burak wordt elke dag beter, maar hij is er nog niet. En dat is logisch", gaat de coach van Fortuna verder. "Maar hij kan zeker invallen, want anders had ik hem ook niet in de selectie opgenomen. Hij is en blijft natuurlijk iemand met meerwaarde, een bewezen doelpuntenmaker."

Fortuna is ook nog bezig met de komst van Cole Bassett, maar de Limburgers zijn nog niet akkoord met Feyenoord en Colorado Rapids. "We hebben hem nog zeker niet opgegeven", zegt Ultee. "We hebben al langere tijd heel veel interesse in Cole Bassett, maar zijn komst is gecompliceerd. Ik zou er heel blij van worden als we hem eindelijk binnen hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s