Schöne juicht nog niet door aanstaande Cillessen-move: 'Gekke dingen meegemaakt'

Schöne juicht nog niet door aanstaande Cillessen-move: 'Gekke dingen meegemaakt'

5 augustus - 18:10
19

Lasse Schöne houdt nog een kleine slag om de arm, maar de aanvoerder van NEC is blij met de aanstaande komst van Jasper Cillessen. De Deen noemt Cillessen een 'klasse keeper'.

De laatste formaliteiten moeten nog afgerond worden, maar Cillessen stond vrijdag al even op het trainingsveld bij NEC. Na de oefensessie deelt Schöne zijn gedachten tegenover Voetbal International. "Hij heeft nog niet getekend, hè. Ik heb veel gekke dingen meegemaakt in de voetballerij, dus ik drink er pas een borrel op als zijn handtekening is gezet. Een borrel, de vlag uithangen, wat dan ook. Laten we hopen dat hij snel tekent. Ik juich nog niet te vroeg."

"Als je ziet waar Jasper vandaan komt, is dit een verrassende stap", gaat Schöne verder. "Maar Jasper komt uit de buurt, hij kent de club. NEC is zijn club en hij vond dit een mooi moment om terug te keren. Dat zegt ook iets over zijn gevoel voor de club."

Schöne speelde in zijn eerste periode bij NEC al met Cillessen en de twee troffen elkaar ook bij Ajax. De middenvelder kent de kwaliteiten van zijn collega. "Hij is een klasse keeper. Natuurlijk ben ik blij dat hij komt. Hij kan heel belangrijk voor ons zijn. Ik ben hier niet gekomen om af te bouwen en dat zal Jasper zeker niet doen. Hij heeft de ideale leeftijd voor een keeper. We zijn bij NEC vorig jaar ergens mee gestart en dat is vrij goed gegaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s