De Ligt, Mazraoui, Gravenberch en Zirkzee veroveren weer geen basisplek bij Bayern

De Ligt, Mazraoui, Gravenberch en Zirkzee veroveren weer geen basisplek bij Bayern

05-08-2022 19:37
67

Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Joshua Zirkzee hebben nog geen basisplek weten te veroveren bij Bayern München. Het viertal begint op de bank in de seizoensopener tegen Eintracht Frankfurt.

Trainer Julian Nagelsmann kiest voor Dayot Upamecano en Lucas Hernández in het hart van de verdediging, in plaats van De Ligt. Benjamin Pavard staat op de plek van Mazraoui, terwijl Gravenberch Marcel Sabitzer, Joshua Kimmich en Thomas Müller voorlopig voor zich moet dulden op het middenveld. Sadio Mané is de spits van dienst tegen Frankfurt, waardoor Zirkzee ook vanaf de kant moet toekijken.

In de strijd om de Duitse Supercup begonnen De Ligt, Mazraoui, Gravenberch en Zirkzee ook allemaal op de bank. De drie eerstgenoemden mochten wel invallen en hebben hun debuut voor Bayern dus al gemaakt.

Het treffen tussen de Europa League-winnaar en de Duitse kampioen gaat om 20.30 uur van start. Bij de thuisclub start Mario Götze in de basis. Voor hem is het een weerzien met zijn oude club.

De opstelling van Bayern: Neuer; Pavard, Upamecano, Hernández, Davies; Sabitzer, Müller, Kimmich; Gnabry, Mané, Musiala.