Meijer: 'Gote kans dat hij op bank komt, raar als Cillessen hier niet speelt'

Meijer: 'Gote kans dat hij op bank komt, raar als Cillessen hier niet speelt'

5 augustus - 20:01
25

Mattijs Branderhorst wil zich graag meten met Jasper Cillessen bij NEC. De 28-jarige goalie verdwijnt waarschijnlijk naar de bank ondanks een goed seizoen, maar hij is niet teleurgesteld door de komst van Cillessen.

Dat vertelt trainer Rogier Meijer in gesprek met Voetbal International. "In eerste instantie wil hij zich meten met Jasper. Verder hebben we nog niet echt vooruitgedacht. In het begin van de voorbereiding viel de naam van Cillessen al eens, maar dat werd nooit concreet. Mattijs heeft er toen wel over nagedacht wat dat voor hem zou betekenen."

Meijer geeft toe dat Branderhorst zeer waarschijnlijk op de bank zal gaan zitten door de komst van Cillessen. "Die kans is wel groot, ja. Het zou gek zijn als een keeper van het Nederlands elftal hier op de bank zit." Toch is een exit van Branderhorst niet aan de orde. "We moeten eerst maar zien hoe de zaken zich ontwikkelen als Jasper helemaal is aangesloten", is de coach duidelijk.

"Medelijden met Mattijs? Dat is niet het goede woord. Heel zwart-wit gezien is het zo: als we een goede rechtsbuiten hebben en we kunnen een betere halen, dan doen we dat ook", gaat Meijer verder. "Als club en als trainer proberen we het beste elftal te krijgen. Deze situatie deed zich voor en we hebben als club kunnen handelen. We zijn de prestaties van Mattijs niet vergeten, maar dit is een nieuw seizoen. Daarin gebeuren weer andere dingen, zeker in topsport."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.