Schreuder over 'luxeprobleem' Ajax: 'Spelers verteld dat we soms eerder wisselen'

Schreuder over 'luxeprobleem' Ajax: 'Spelers verteld dat we soms eerder wisselen'

5 augustus - 20:32
137

Alfred Schreuder is blij met de reactie die Jay Gorter deze week heeft laten zien op de training van Ajax. De 22-jarige doelman vertolkte een ongelukkige hoofdrol in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal (5-3) en oogde na afloop aangeslagen.

De Ajax-trainer laat in het midden of Gorter zaterdag een nieuwe kans krijgt in de basis, in het uitduel met Fortuna Sittard. "Gorter heeft zich op de training gewoon prima laten zien, dat is belangrijk", zegt Schreuder tegen Ajax TV. "Iedereen heeft gezien wat er gebeurd is, maar als je naar de goals kijkt, gingen ook niet alle verdedigers vrijuit."

"Je moet dit soort dingen gewoon intern goed bespreken", vervolgt Schreuder over Gorter. "Hier wordt hij een grote jongen van, weerbaarder. Hier moet je tegen kunnen. Hij moet gewoon keihard blijven knokken." De Amsterdammers verwelkomden ook Maarten Stekelenburg weer op de training, maar speelminuten komen voor de routinier nog te vroeg. Remko Pasveer is wel inzetbaar.

Vaker wisselen
Verder beschikt Ajax over een fitte selectie. Alleen Edson Álvarez en Calvin Bassey, die zijn geschorst, ontbreken. Vooral voorin is het daarom vechten voor een plekje. "We hebben heel veel mogelijkheden voorin. Ik heb ook aan de groep verteld dat we soms wat eerder zullen wisselen. Je voelt dat jongens zichzelf willen laten zien. Het is een luxeprobleem. Het is altijd lastig om spelers te moeten teleurstellen, maar het is de taak van een trainer om daar goed mee om te gaan en daar met de spelers open over te communiceren."

Lucca
Met de komst van Lorenzo Lucca nemen de opties bovendien alleen maar toe. "Hij is een hele jonge en interessante speler, vandaar de koopoptie. Hij is groot en kopsterk. Je kan hem de laatste twintig minuten brengen, maar het is ook de bedoeling dat hij gaat voetballen. Het is niet iemand die we alleen op het laatste moment gaan brengen", aldus Schreuder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie