Dramatisch debuut voor Kuyt: Heracles maakt gehakt van ADO Den Haag

05-08-2022 21:56 Laatste update: 22:06
190

Dirk Kuyt heeft een dramatisch debuut beleefd als trainer van ADO Den Haag. De Hagenaars werden met name voor rust overrompeld door Heracles Almelo, dat een overtuigende zege boekte tijdens de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4-0
Kuyt zag dat Heracles een droomstart kende. Marko Vejinovic schoot op heerlijke wijze een vrije trap binnen. Samuel Armenteros voerde de score vervolgens op met twee treffers en nog voor rust scoorde ook Nikolai Laursen op aangeven van Emil Hansson. ADO had niets te vertellen, tot ongenoegen van de meegereisde fans. "Schaam je kapot", klonk het halverwege van de tribunes.

ADO wist in de tweede helft wel erger te voorkomen, mede doordat doelman Hugo Wentges een strafschop van Armenteros keerde. Toch zal Kuyt zijn debuut anders hebben voorgesteld. Heracles vliegt juist uit de startblokken, nadat het na zeventien seizoenen weer uitkomt op het tweede niveau.

Willem II - Jong PSV 1-1
Willem II, dat net als Heracles degradeerde en nu één van de belangrijkste titelkandidaten is, kende een valse start. De Tilburgers bleven thuis steken op een remise tegen Jong PSV: 1-1. Mathijs Tielemans opende na 57 minuten zelfs de score voor de Eindhovense beloften, maar niet veel later maakte Max Svensson gelijk. De ploeg van trainer Kevin Hofland ging op zoek naar de winnende treffer, maar die viel niet.

Bij Jong PSV deden zomeraanwinsten Jarred Branthwaite en Sávio één helft mee.

NAC Breda - Helmond Sport 1-0
NAC was op eigen veld de meest gelukkige tegen Helmond Sport. In het Brabantse onderonsje kregen beide teams kansen. Odysseus Velanas was op aangeven van Alex Plat echter de matchwinner voor de Parel van het Zuiden. In de slotfase kreeg Kaj De Rooij zijn tweede gele kaart, maar met een man minder hield NAC stand.

VVV-Venlo - Almere City FC 3-0
Rick Kruys beleefde een prima debuut als trainer van VVV-Venlo. De Limburgers waren Almere City ruim de baas. Kees de Boer opende al na zeven minuten de score, waarna Sven Braken de voorsprong verdubbelde. Damian van Bruggen bepaalde de eindstand na zeventig minuten op 3-0 met een ongelukkig eigen doelpunt.