Bayern München deelt direct pak slaag uit aan Frankfurt: ex-Ajacieden vallen in

05-08-2022 22:28 Laatste update: 22:33
91

Bayern München heeft meteen duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen in de Bundesliga liggen. Der Rekordmeister maakte bij de start van het seizoen gehakt van Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt: 1-6.

Bij de regerend Duits kampioen begonnen Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank. Voor Sadio Mané ruimde trainer Julian Nagelsmann wel een basisplaats in. Mario Götze verscheen aan de aftrap namens Frankfurt, net als onder meer Filip Kostic. Veel plezier zal de ex-PSV'er echter niet hebben beleefd aan zijn terugkeer in de Bundesliga.

Bayern was oppermachtig en opende al na vier minuten de score. Joshua Kimmich deed dat op schitterende wijze: hij verraste Frankfurt-keeper Kevin Trapp door een vrije trap niet voor te geven, maar in één keer in de korte hoek te plaatsen. Na tien minuten stond het al 0-2, nadat Frankfurt de bal niet weg kreeg en Benjamin Pavard binnen werkte. Toen Mané na een klein halfuur al voor de 0-3 tekende, leek een monsterscore in de maak. Even daarvoor trof Thomas Müller al de paal.

Bayern leek niet van plan om gas terug te nemen. Smaakmaker Jamal Musiala sloeg toe in de tegenaanval en kort voor rust wipte Gnabry de bal langs Trapp: 0-5. Overigens had de thuisploeg voor rust ook één grote kans, maar één-op-één met Manuel Neuer schoot Jesper Lindstrøm naast. In de tweede helft hielp de ervaren doelman alsnog een handje. Hij stond ver voor zijn doel en verslikte zich in de bal, waardoor Randal Kolo Muani profiteerde.

Bayern vond het verder wel prima en speelde het duel uit. Gravenvberch viel na 57 minuten in, De Ligt en Mazraoui volgden acht minuten voor tijd. Zij zagen Musiala vervolgens de kroon op een uitstekende prestatie zetten: 1-6.