05-08-2022 22:56
12

Arsenal is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League.

Crystal Palace - Arsenal 0-2
Arsenal was tijdens de voorbereiding al op dreef met onder meer zeges op Chelsea (4-0) en Sevilla (6-0). Die lijn werd vrijdag doorgetrokken tijdens de Premier League-start tegen Crystal Palace. Met aanwinsten Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus in de basis kwamen The Gunners na twintig minuten op voorsprong. Na een hoekschop en een kopbal van Zinchenko wist Gabriel Martinelli raak te knikken.

Arsenal was met name voor rust de bovenliggende partij. In de tweede helft liet ook de thuisploeg zich een paar keer zien, maar vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Een voorzet van Saka verdween via Palace-speler Guehi in het doel. Het 'wij staan bovenaan' werd vervolgens ingezet door de Arsenal-fans.

Club Brugge - Zulte Waregem 1-1
Club Brugge is al voor de tweede keer dit prille seizoen tegen puntenverlies aangelopen in de Jupiler Pro League. Tegen Zulte Waregem begon Bjorn Meijer in de basis, terwijl Ruud Vormer en Noa Lang op de bank plaatsnemen. Die laatste deed dat op eigen verzoek vanwege een mogelijke transfer. Zijn inbreng werd echter gemist. De Belgisch kampioen kon geen potten breken voor rust. Ferran Jutglà kreeg weliswaar een kans, maar aan de andere kant moest Simon Mignolet tot twee keer toe een goal voorkomen.

In de tweede helft sloeg Andreas Skov Olsen in de rebound toe voor Club Brugge, dat echter verzuimde om afstand te nemen. Twintig minuten voor tijd viel vervolgens de gelijkmaker via Oleksandr Drambaev. Onder meer Lang viel nog in, maar Club Brugge wist geen zege meer uit het vuur te slepen.

Olympique Lyon - Ajaccio 2-1
Peter Bosz is met een zege begonnen aan het Ligue 1-seizoen met Olympique Lyon. Met onder meer Nicolás Tagliafico en Alexandre Lacazette in de basis was de start van Les Gones veelbelovend. Tetê opende de score op aangeven van Lacazette en de ervaren aanvaller benutte vervolgens zelf een penalty: 2-0.

Na een klein halfuur was de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd. Doelman Anthony Lopes kreeg een rode kaart vanwege gevaarlijk uitkomen en  Thomas Mangani benutte de strafschop. Lang kon Ajaccio niet genieten van het numerieke voordeel: in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Romain Hamouma zijn tweede gele kaart toen de gemoederen even hoog opliepen.

Lyon en Ajaccio waren na rust aan elkaar gewaagd, maar Bosz kon opgelucht ademhalen.