Kuyt: 'Een verschrikkelijke avond, dit doet wel pijn, maar ik raak niet in paniek'

Kuyt: 'Een verschrikkelijke avond, dit doet wel pijn, maar ik raak niet in paniek'

5 augustus - 23:14
49

Voor Dirk Kuyt voelde zijn debuut als hoofdtrainer van ADO Den Haag als een koude douche. De 104-voudig international spreekt van een verschrikkelijke avond, maar laat de moed niet zakken.

"Dit is heel teleurstellend. Ten eerste voor de vijfhonderd meegereisde supporters uit Den Haag, maar ook voor de spelers die de afgelopen weken heel hard hebben getraind. Zij hebben zichzelf tekort gedaan. Je kunt hier verliezen van Heracles, maar de manier waarop is heel zuur", zegt Kuyt na afloop bij ESPN.

"We hadden hier wel een kleine storm verwacht en dat gebeurde ook. Daarin ging het mis. We kwamen dat de hele eerste helft niet meer te boven. Ik denk dat de 3-0 buitenspel was. Dat zit dan ook niet mee, maar daar ligt het niet aan hoor", vervolgt de voormalig aanvaller. "Over het algemeen was het allemaal niet goed. De spelers hadden niet de vorm die ze in de voorbereiding hadden."

Kuyt erkent dat de spelers afspraken niet nakwamen. "We vragen daarin veel van de jongens, dat is een proces. Er zullen altijd momenten zijn dat het even wegvalt. Ik had een heel ander gevoel voorafgaand aan de wedstrijd, dus dit doet wel pijn moet ik zeggen. Maar ik heb veel vertrouwen in deze groep en we gaan onze ambities niet in de koelkast zetten", aldus Kuyt, die al meermaals benadrukte dat ADO voor het kampioenschap wil spelen.

Volgens Kuyt is het zaak om vooral op dezelfde voet verder te gaan. "Ik raak niet in paniek nu we een keer een wedstrijd verliezen. We hebben een verschrikkelijke avond, we hebben nul punten, maar we hebben niet meer veroren dan dat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie