Sparta en Heerenveen vermaken nog niet, beide trainers reageren

Sparta en Heerenveen vermaken nog niet, beide trainers reageren

6 augustus - 08:36
40

De kop is eraf: Sparta en sc Heerenveen hebben elkaar vrijdagavond op een 0-0 gelijkspel gehouden. De trainers van beide clubs erkennen dat het nog even inkomen is.

Echt vermakelijk was de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion niet. "Gematigd tevreden", zegt Van Wonderen bij ESPN. "De eerste helft was moeizaam, maar in de tweede helft speelden we het spel dat we graag willen zien. Je komt uit een voorbereiding met oefenwedstrijden en dan wil je weten waar je als ploeg staat. De eerste helft was niet genoeg, maar de tweede helft is het beter gegaan. Dan zie je waartoe je in staat bent."

Sparta-trainer Maurice Steijn is juist wel tevreden. "Een goed begin van de competitie, maar het is ook dikverdiend dat we een punt hebben gepakt. We waren minimaal gelijkwaardig aan Heerenveen. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we steeds meer op jacht naar de overwinning. Sparta heeft het traditioneel moeilijk bij Heerenveen, dat een goed elftal en een goede trainer heeft. Ik ben blij met het het veldspel en over wat ik vandaag gezien heb."

Achterin stond Mike Eerdhuijzen, de directe vervanger van de afwezige Adil Auassar. Steijn vindt dat de van FC Volendam overgekomen verdediger het goed gedaan heeft. "Dat heeft hij in de voorbereiding laten zien. Hij is een waardige vervanger van Adil."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.