Nagelsmann ziet Bayern imponeren: 'Voortreffelijk, een genot om naar te kijken'

Nagelsmann ziet Bayern imponeren: 'Voortreffelijk, een genot om naar te kijken'

06-08-2022 13:27
18

Julian Nagelsmann is onder de indruk van het optreden van Bayern München in het Bundesliga-duel met Eintracht Frankfurt. De titelhouder schoot vrijdagavond uit de startblokken: 1-6.

Bayern liet geen spaan heel van de Europa League-winnaar en stond halverwege al met 0-5 voor. "Je stelt je vooraf van alles voor, maar de eerste helft was voortreffelijk en een genot om naar te kijken. De energie in de ploeg was uitstekend", reageert Nagelsmann in Duitse media. "In de tweede helft deden we het iets rustiger aan, dat was misschien ook wel slim."

Bij Bayern gaat het veel over de opvolging van Robert Lewandowski, maar Sadio Mané, Jamal Musiala, Serge Gnabry en Thomas Müller lijken de handschoen gezamenlijk op te pakken. "We hebben elf keer gescoord in twee duels, dat geeft een heel goed gevoel", doelt Nagelsmann ook op de zege op RB Leipzig in de strijd om de Duitse Super Cup (5-3). "We hebben nagedacht over hoe we Lewandowski willen vervangen. We hebben veel behendige spelers en dat is verschrikkelijk om te verdedigen. Sadio heeft zich heel goed aangepast, hij is erg onzelfzuchtig."

Nagelsmann ziet dat hij veel smaken heeft. Zo viel Matthijs de Ligt in, net als Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. De coach herhaalde nog maar eens dat de verdediger een trainingsachterstand moest weg werken. "Matthijs ontwikkelt zich goed. Maar Lucas Hernández en Dayot Upamecano deden het zeer goed tegen RB Leipzig, dus er was nog geen reden om iets te veranderen."

Door de prima start van het seizoen zijn de verwachtingen bij Der Rekordmeister alweer hooggespannen. Nagelsmann gaat de uitdagingen niet uit de weg. "We willen nu ook verder komen in het bekertoernooi en in de Champions League, waar we vorig seizoen een lelijke misstap maakten." In de kwartfinale was Villarreal te sterk.