Pak vijf keer je inzet voor een kleine overwinning van Feyenoord tegen Vitesse!

Pak vijf keer je inzet voor een kleine overwinning van Feyenoord tegen Vitesse!

07-08-2022 12:00

ADVERTORIAL – Zondagmiddag staat het Eredivisieduel tussen Vitesse en Feyenoord op het programma. Een wedstrijd die normaal gesproken een garantie is voor spektakel, maar als we afgaan op de voorbereidingen van beide clubs is dat nog maar de vraag. Op Unibet staan weer mooie odds voor je klaar.

Voorbereidingen om niet over naar huis te schrijven

Vitesse speelde in de voorbereiding in totaal zeven keer tegen een andere profclub, waarin het geen enkele keer wist te winnen. Tegen Westerloo en VVV-Venlo werd gelijkgespeeld met respectievelijk 0-0 en 2-2, terwijl de vijf andere wedstrijden tegen Maccabi Haifa (0-1), KV Oostende (0-2), OFI Kreta (1-2) en FC Eindhoven (2-1) zelfs allemaal verloren gingen.

Evenals de Arnhemmers maakte Feyenoord ook een allesbehalve sterke voorbereiding door. Slechts twee keer wisten de Rotterdammers te winnen, van Red Bull Salzburg (1-2) en NAC Breda (6-1). De overige vier wedstrijden werden allemaal verloren tegen FC Kopenhagen (0-7), Union Sint-Gilles (0-4), Olympique Lyon (0-2) en Osasuna (1-2).

Selecties niet op orde

Naast de bedroevende voorbereidingen delen Vitesse-trainer Thomas Letsch en Feyenoord-trainer Arne Slot nog een tweede overeenkomst. De selecties van beide ploegen zijn nog niet helemaal op volle sterkte. Met name club uit Gelderland zit in een lastig parket. Door het overnameproces heeft de club beperkte mogelijkheden op transfergebied, waardoor het vertrek van sterkhouders als Danilho Doekhi, Richedly Bazoer, Eli Dasa, Loïs Openda en Jacob Rasmussen nog niet één op één is opgevangen.

Voor Feyenoord is het een ander verhaal. Door de Europese successen van vorig seizoen wordt er erg veel aan de selectie van de Rotterdammers getrokken. Dat resulteerde al in het vertrek van Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Guus Til en Reiss Nelson, waardoor er een hoop doelpunten zijn ingeleverd. De Stadionclub trok al wel de nodige spelers aan zoals Quinten Timber, Danilo Pereira, Oussama Idrissi, Sebastian Szymanskí en Santiago Giménez, waarvan laatstgenoemde nog niet speelgerechtigd is tegen Vitesse. Genoeg kwaliteit, maar door het laten instromen van de spelers zijn de automatismen van vorig seizoen duidelijk nog niet zichtbaar.

Vitesse - Feyenoord: de verwachtingen

Met het wegvallen van bovengenoemde spelers hebben beide ploegen duidelijk ingeleverd op het aantal goals. Dat was ook terug te zien in de voorbereiding, waarin beide teams het net lastig wisten te vinden op de 6-1 overwinning van Feyenoord tegen Keuken Kampioen Divisionist NAC Breda na. Het is dan ook goed mogelijk dat er niet al te veel doelpunten in de wedstrijd gaan vallen. Op Unibet staat een odd van 2.25 voor wanneer er twee doelpunten of minder in het duel vallen.

Aan de kant van Feyenoord viel er toch één nieuwe versterking in positieve zin op tijdens de oefenduels die hij in actie kwam: Szymanskí. De aanvallend ingestelde middenvelder kan uit de voeten op de nummer tien positie, maar zou naar verwachting zelfs mogelijk aan de rechterkant kunnen worden geposteerd omdat Javairo Dilrosun wegens een hersenschudding nog een twijfelgeval is. Voor een doelpunt van de Pool staat een hoge odd van 4.50 op Unibet.

De Rotterdammers hebben het traditioneel gezien erg lastig bij Vitesse, maar voor een overwinning van de Arnhemmers krijg je toch 4.00 op Unibet. Toch wordt Feyenoord alsnog als favoriet bestempeld en dat is terecht. De problemen van Slot zijn toch wat minder als die van Letsch, gezien de kwaliteit die beide trainers tot hun beschikking hebben. Ook zal de terugkeer van de betrouwbare Gernot Trauner een hoop schelen. De Oostenrijker was herstellende van een blessure, maar is op tijd fit verklaard voor het duel. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Feyenoord een kleine overwinning boekt in Arnhem. Op Unibet krijg je 5.10 wanneer de Rotterdammers winnen en wanneer er twee doelpunten of minder in de wedstrijd vallen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.