Becker schittert in eerste Bundesliga-speelronde, ruime overwinning voor Flekken

06-08-2022 17:22 Laatste update: 17:26
15

Sheraldo Becker heeft zijn visitekaartje afgegeven tijdens de eerste Bundesliga-speelronde. De Nederlander was de grote man bij Union Berlin, dat met ruime cijfers Hertha BSC versloeg. Ook Mark Flekken doet tijdens de seizoensouverture goede zaken.

Union Berlin-Hertha BSC 3-1
Union beleefde zaterdag een eenvoudige middag tegen Hertha. Becker was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. In de eerste helft was hij aangever bij de openingstreffer, vijf minuten na rust verdubbelde hij hoogstpersoonlijk de marge. Niet veel later tekende Robin Knoche voor de derde Union-goal. Deyovaisio Zeefuik zag vanaf de bank hoe zijn ploeg op de pijnbank werd gelegd, al maakte de Berlijnse club in de slotfase nog wel een eretreffer.

Augsburg-SC Freiburg 0-4
Behalve Union had ook Freiburg een zorgeloze middag. Met Flekken onder de lat won de nummer zes van het voorbije Bundesliga-seizoen met 0-4 van Augsburg. Beide ploegen gingen nog met een gelijke stand rusten, maar Freiburg schoot in het tweede bedrijf uit de startblokken. Zowel in minuut 46 als 47 was het raak, waarna de wedstrijd gespeeld was. Na een uur tekende Duits international Matthias Ginter voor de derde treffer. Het slotakkoord viel vlak voor tijd. Ritsu Doan fleurde zijn officiële debuut voor Freiburg op met een doelpunt.