Monaco krijgt deksel niet op neus en heeft fitte sterkhouders in clash met PSV

06-08-2022 19:26 Laatste update: 19:33
41

AS Monaco-trainer Philippe Clement spaarde zaterdag de nodige spelers in aanloop naar de return tegen PSV en die keuze pakte goed uit. Monaco boekte namelijk een zeer benauwde zege op bezoek bij RC Strasbourg.

Tussen de twee ontmoetingen met PSV in kreeg Monaco te maken met Strasbourg. Clement besloot om ruim de helft van zijn elftal om te gooien: Ruben Aguilar, Gelson Martins, Jean Lucas, Krépin Diatta, Breel Embolo en Sofiane Diop begonnen in het oosten van Frankrijk allemaal in de basis. Sterkhouders als Wissam Ben Yedder, Kevin Volland en Aleksandr Golovin zaten op de bank of helemaal niet bij de selectie.

Met alle nieuwe namen kwam Monaco op slag van rust toch op voorsprong: Diatta scoorde op erg fraaie wijze uit een corner. Nog geen tien minuten na de pauze werd de marge zelfs verdubbeld door de ploeg van Clement: na een schot van Martins was Diop was alert, waardoor hij in de tweede instantie kon scoren. Monaco stond dus op een comfortabele voorsprong, maar toch werd het nog flink spannend in het Stade de la Meinau.

25 minuten voor tijd knikte Habib Diallo namelijk de aansluitingstreffer tegen de touwen namens de thuisploeg. Daarna ging Strasbourg massaal op zoek naar de gelijkmaker. Die leek in de blessuretijd zelfs te vallen, maar de goal werd afgekeurd. Daardoor kan Monaco met een goed gevoel en veel fitte spelers toeleven naar de return tegen PSV. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.