Excelsior wint op wonderbaarlijke wijze voor het eerst dit seizoen, bij Cambuur

06-08-2022 20:38
50

Excelsior heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe Eredivisie-seizoen al binnen, maar de Rotterdammers moesten daar diep voor gaan op bezoek bij SC Cambuur. De Leeuwarders deden er in de tweede helft alles aan om de 0-2 achterstand goed te maken, maar dat lukte niet.

Zaterdagavond speelde Excelsior zijn eerste Eredivisie-wedstrijd in ruim drie jaar tijd. Cambuur, dat vorig jaar nog terugkeerde op het hoogste niveau, was de tegenstander. Na tien minuten was het al raak voor de bezoekers. Excelsior veroverde de bal na een corner van Cambuur, waarna een flitsende counter werd opgezet. Marouan Azarkan werd het eindstation en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Al snel zette Cambuur zich in om de gelijkmaker af te dwingen. De Friezen domineerden en kregen kansen, maar zagen de bal aan de andere kant juist het doel treffen. Doelman João Virgínia zag er niet heel goed uit bij een afstandsschot van Siebe Horemans, waarna Julian Baas toe kon slaan: 0-2.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft werd Cambuur steeds sterker en kon Excelsior eigenlijk alleen maar verdedigen. Doelman Stijn van Gassel en de verdedigers van Excelsior bleken een sta in de weg voor de mannen van Henk de Jong. Cambuur kreeg namelijk heel veel kansen, maar die gingen er allemaal op wonderbaarlijke wijze niet in.

En daardoor heeft Excelsior zijn eerste punten van het seizoen al binnen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat zelfs even eerste in de Eredivisie, al zal daar waarschijnlijk snel verandering in komen. Cambuur krijgt volgende week de kans om zich te revancheren, tegen FC Utrecht. Excelsior speelt dan tegen Vitesse.