Taylor sloeg advies in de wind en koos eigen route: 'Dat wilde ik niet'

Taylor sloeg advies in de wind en koos eigen route: 'Dat wilde ik niet'

06-08-2022 23:31
38

Kenneth Taylor verscheen tegen Fortuna Sittard (2-3) aan de aftrap en hoopt zijn basisplaats het hele seizoen te behouden. De Ajax-middenvelder blikt terug op afgelopen winter, toen hij verhuurd dreigde te worden.

Taylor draaide een uitstekende voorbereiding. Alfred Schreuder beloonde de ontwikkeling van zijn pupil met een basisplaats in Sittard. "Ik ga dit seizoen natuurlijk heel erg mijn best doen om die te behouden", zegt Taylor na afloop op de persconferentie. "In de winter van vorig seizoen werd gezegd dat het misschien beter voor mij was om me te laten verhuren, zodat ik meer speelminuten op kon doen. Dat wilde ik niet, want ik train hier met de beste spelers van Nederland en heel goede spelers uit Europa."

"Hier word ik beter op het trainingsveld", vervolgt de twintigjarige middenvelder. "Er is denk ik geen betere club dan Ajax om als jonge jongen door te gaan. Dus wilde ik liever blijven. Ik wilde laten zien dat ik het kan en dat ik mezelf in de basis kon spelen." 

Taylor maakte zaterdagmiddag de gelijkmaker, al leek het er even op dat de treffer op naam van Davy Klaassen zou komen. "Hij wilde hem heel graag op zijn naam, maar ik natuurlijk ook. Ik had het niet gezien. In de wedstrijd dacht ik dat-ie voor Davy was", lacht de spelmaker.