Dost blij met respect bij Utrecht en gouden invalbeurt: 'Ik heb wel een target'

Dost blij met respect bij Utrecht en gouden invalbeurt: 'Ik heb wel een target'

7 augustus - 07:27 Laatste update: 08:09
14

Bas Dost was zaterdag meteen goud waard voor FC Utrecht door twee keer te scoren in het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. De 33-jarige spits dacht er aan het begin van de zomer nog aan om te stoppen.

Met een 'typische Dost-goal' tekende de routinier kort na rust voor de aansluitingstreffer. "Je gokt op natuurlijk op zo'n bal", doelt hij bij ESPN op het feit dat de keeper een afstandsschot niet onder controle kreeg. "Dat doe je honderden keren. Vaak valt-ie niet, maar dan deze ene keer wel. Daar doe je het voor, dat is het allemaal waard."

Dost kopte vijf minuten voor tijd ook de 2-2 binnen, waarmee hij een ijzersterke rentree beleefde op de Nederlandse velden. Toch speelde hij eerder met de gedchte om zijn voetbalschoenen op te bergen. "Ik ben natuurlijk op allerlei plekken geweest. Je ziet altijd mooie dingen, de goals die je maakt, mooie aanvallen, maar er komt veel meer bij kijken. Veel vervelende momenten. Daar ga je over nadenken. Het is niet zo dat ik daar extreem over heb gedacht, maar ik heb wel voor mezelf gekeken: wat wil ik nog."

De lange spits voelt zich op zijn gemak bij Utrecht, dat aanklopte na zijn transfervrije vertrek bij Club Brugge. "Toen kwam ik bij Utrecht terecht, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. De mensen behandelen me met respect. Ik haal er veel plezier uit, dan komen de goals vanzelf."

Tegen RKC kon Dost 45 minuten meedoen, volgende week zaterdag hoopt hij tegen SC Cambuur al langer te spelen. "Ik verwacht dat het steeds meer wordt. Ik ben hier niet voor niks gekomen, ik wil hier ook doelpunten maken. Ik neem geen genoegen met tien goals, dat is duidelijk. Ik heb een target, maar dat ga ik niet met iedereen delen. Het zijn er in ieder geval heel veel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie