Simons smaakmaker bij PSV: 'Ik heb genoten, vooral de klik met hem is goed'

Simons smaakmaker bij PSV: 'Ik heb genoten, vooral de klik met hem is goed'

7 augustus - 08:14
77

Xavi Simons heeft genoten van zijn Eredivisie-debuut voor PSV. De negentienjarige middenvelder speelde bij Paris Saint-Germain met sterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar, maar in Eindhoven weet hij zich omringd door andere talenten.

"De kwaliteit van de jonge spelers bij PSV is echt hoog. Dat zag je ook wel tegen FC Emmen. Voor de spelers die dit seizoen nog niet zo veel hebben gespeeld, was dit een mooie wedstrijd. Voor mijzelf ook. Ik heb vooral genoten", vertelt Simons na de 4-1 zege in het Philips Stadion aan het Eindhovens Dagblad. De spelmaker prijst onder meer Johan Bakayoko. "De klik met Johan is goed: buiten, maar ook binnen het veld. Ik trek veel met hem op."

Simons kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste Eredivisie-wedstrijd, maar baalt wel dat hij niet scoorde. Of hij daar dinsdag tegen AS Monaco de kans voor krijgt, is afwachten. Mogelijk speelt Guus Til dan weer. Simons kent de Monegasken goed uit zijn tijd in de Ligue 1. "Het is een heel fysiek team, maar ik denk dat wij vooral naar onszelf moeten kijken. Dan gaat alles goed komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie