Mexicanen zijn Ajax te snel af met bevestiging: Sánchez vliegt naar Amsterdam

Mexicanen zijn Ajax te snel af met bevestiging: Sánchez vliegt naar Amsterdam

07-08-2022 08:27
119

Jorge Sanchez wordt de nieuwe rechtsback van Ajax. Club América is de Amsterdammers voor en bevestigt dat er een akkoord is bereikt over de transfer van de 24-jarige Mexicaanse international.

Sánchez vliegt zondag naar Amsterdam om de medische keuring te ondergaan, zo laat de Mexicaanse topclub weten in een verklaring. Daarna zullen beide clubs een klap op de deal geven. De Telegraaf schreef vrijdag al dat Ajax zijn gewenste vleugelverdediger te pakken heeft. De Nederlandse kampioen betaalt een transfersom van vijf miljoen euro, plus een half miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage.

Sánchez gaat een contract voor vijf seizoenen tekenen in de Johan Cruijff Arena. Hij moet de concurrentie aangaan met Devyne Rensch, die kritiek kreeg na zijn optreden in de Johan Cruijff Schaal, maar zich zaterdag enigszins herpakte met een treffer tegen Fortuna Sittard (2-3 winst). De twee moeten zich ontfermen over de erfenis van Noussair Mazraoui.

Met Sánchez haalt Ajax een ervaren speler in huis. Hij speelde al 150 duels voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists leverde. Overigens bezit de 21-voudig international ook over de nodige Latijnse 'grinta', gezien het feit dat hij ook 25 gele kaarten pakte.

Voor Ajax is Sánchez alweer de zevende nieuweling deze zomer. Eerder werden Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca aangetrokken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s