Bruggink ziet groot verschil bij PSV: 'Er kan eigenlijk niet zoveel gebeuren'

Bruggink ziet groot verschil bij PSV: 'Er kan eigenlijk niet zoveel gebeuren'

07-08-2022 09:55
85

Walter Benítez heeft in zijn eerste optredens voor PSV meteen zijn visitekaartje afgegeven. Onder meer Arnold Bruggink constateert dat de Eindhovenaren er flink op vooruit zijn gegaan onder de lat.

"Het werkt wel raar, eigenlijk: je zit naar die wedstrijd te kijken bij AS Monaco (1-1, red.) en je denkt: nou, er kan niet zoveel gebeuren", vertelt Bruggink bij De Eretribune van ESPN. "Dat komt omdat het een gozer is waarbij je het gevoel krijgt: daar staat ook echt iemand. Zo rustig. Je ziet het ook in de manier hoe hij de andere spelers coacht. Hij straalt gewoon heel veel vertrouwen uit. Vorig seizoen was het bij PSV natuurlijk juist andersom, dan kreeg je vaak het gevoel: als dat maar goed gaat", doelt hij op Joël Drommel.

Volgens Bruggink is Benítez ook buiten de lijnen een aanwinst. "Qua karakter: het is een gast die meteen met iedereen contact maakt. Dat scheelt ook heel veel, een nieuwe keeper die binnenkomt en gewoon met de materiaalman praatjes maakt en sociaal handig is." Hugo Borst sluit zich volledig aan bij de voormalig aanvaller. "Waarom staat die man in godsnaam niet in het Argentijnse elftal?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s