Lammers vertrekt opnieuw bij Atalanta: spits moet topscorer opvolgen bij Empoli

Lammers vertrekt opnieuw bij Atalanta: spits moet topscorer opvolgen bij Empoli

07-08-2022 13:32 Laatste update: 13:58
18

Atalanta Bergamo heeft opnieuw tijdelijk afscheid genomen van Sam Lammers. De 25-jarige spits speelt komend seizoen op huurbasis voor competitiegenoot Empoli.

Atalanta betaalde in de zomer van 2020 nog negen miljoen euro aan PSV voor Lammers, maar de verwachtingen wist hij nog niet in te lossen. De aanvaller bleef in zijn eerste seizoen steken op twee treffers in zeventien optredens. Afgelopen seizoen werd hij daarom verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Ook in Duitsland kwam Lammers echter niet uit de verf. Ook voor de Europa League-winnaar scoorde hij slechts twee keer in 22 wedstrijden.

Voor Lammers was ook dit seizoen weinig perspectief bij Atalanta. Daarom mag hij nu zijn geluk beproeven bij Empoli, de nummer veertien van het voorbije seizoen in de Serie A. Lammers geldt als de vervanger van Andrea Pinamonti, die clubtopscorer was met dertien doelpunten, maar terugkeerde naar Internazionale. Met Tyronne Ebuehi en Razvan Marin haalde Empoli al twee andere spelers met een Eredivisie-verleden binnen.