Siem de Jong kan nederlaag De Graafschap niet voorkomen: PEC deelt tik uit

07-08-2022 14:18
83

PEC Zwolle heeft een eerste tik uitgedeeld aan De Graafschap in de strijd om promotie in de Keuken Kampioen Divisie. In de seizoensopener tegen De Graafschap won de ploeg van Dick Schreuder met 2-1, mede door twee assists van Bart van Hintum.

PEC had het in de openingsfase nog lastig, maar De Graafschap kreeg al snel een dubbele tegenvaller te verwerken. Het debuut van Alexander Büttner viel in het water doordat hij uitviel met een blessure. Enkele minuten later stond Thomas van den Belt geheel vrij om een hoekschop van Van Hintum binnen te koppen.

In de tweede helft liet Charli Landu tot twee keer toe na om de score te verdubbelen. Hij miste onder meer oog-in-oog met doelman Hidde Jurjus. Invaller Charlison Benschop tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, maar lang konden De Superboeren daar niet van genieten. Uit een vrije trap van Van Hintum kopte Apostolos Vellios van dichtbij raak.

Met Siem de Jong als breekijzer hoopte De Graafschap in de slotfase nog wat te forceren, maar de ex-Ajacied slaagde er niet in om gevaarlijk te worden.