'Werner verlaat Chelsea na twee jaar en keert terug naar Bundesliga'

'Werner verlaat Chelsea na twee jaar en keert terug naar Bundesliga'

7 augustus - 15:02
4

Timo Werner staat voor een terugkeer op het oude nest. De 26-jarige aanvaller verruilt Chelsea voor RB Leipzig, dat hem volgens Fabrizio Romano definitief lijkt over te nemen.

Werner bewandelde twee jaar geleden nog de omgekeerde weg voor ruim vijftig miljoen euro. De Duitse international kon echter geen moment potten breken op Stamford Bridge. In 56 Premier League-duels scoorde hij tien keer en gaf hij dertien assists. Afgelopen zaterdag behoorde hij al niet meer tot de wedstrijdselectie van manager Thomas Tuchel voor het treffen met Everton.

Leipzig en Chelsea stevenen na moeizame onderhandelingen op een akkoord af. De Bundesliga-club hoopte de rappe aanvaller aanvankelijk te huren, met een optie tot koop. Dat was voor The Blues echter geen optie, aangezien ze een vervanger willen aantrekken. De Premier League-topclub zette in op een transfersom van 33 miljoen euro, weet BILD. Hoeveel Die Roten Bullen nu daadwerkelijk moeten betalen, is niet duidelijk. Het budget in Leipzig is beperkt, nadat voor David Raum al 26 miljoen werd uitgetrokken.

Werner moet ook genoegen nemen met een flink lager salaris om een terugkeer mogelijk te maken. In Londen toucheerde hij naar schatting achttien miljoen euro bruto. Met het WK op komst kiest Werner nu voor het voetbalgeluk. Hij was in zijn eerste periode bij Leipzig bijzonder op schot. Tussen 2016 en 2020 scoorde hij negentig keer in 156 duels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie