Buijs zag sfeer na twee nederlagen snel omslaan: ''Dat heeft me verbaasd

Buijs zag sfeer na twee nederlagen snel omslaan: ''Dat heeft me verbaasd"

07-08-2022 15:42 Laatste update: 15:53
13

Danny Buijs boekte zaterdag na twee nederlagen zijn eerste overwinning als hoofdcoach van KV Mechelen. De 3-0 overwinning op Union Sint-Gillis kwam net op tijd voor de Nederlander, die na een slecht begin de sfeer al snel zag omslaan.

Mechelen verloor op de eerste en tweede speeldag van respectievelijk Royal Antwerp FC (0-2) en KV Oostende (2-1). De zege op Union, dat deze week nog Rangers FC met 2-0 versloeg in de Champions League-kwalificatie, was voor Buijs meer dan welkom. "Ik ben hier nieuw, verlies vervolgens twee keer, dat doet hier al wat. Het heeft me verbaasd hoe snel negativisme boven tafel komt hier in België", aldus Buijs in gesprek met Sporza.

Ondanks de twee nederlagen hield de oefenmeester, die deze zomer overkwam van FC Groningen, altijd vertrouwen in zijn ploeg. "De mentaliteit die we vandaag hadden, was er ook al tegen Antwerp. Maar wanneer je verliest is het slecht en wanneer je wint is alles goed."

Volgende week zaterdag kan Mechelen de stijgende lijn een nieuw vervolg geven. Dan staat het uitduel met Cercle Brugge, dat ook op drie punten staat, op het programma.