Feyenoord start nieuw Eredivisie-seizoen met doelpuntenregen in Arnhem

07-08-2022 16:23 Laatste update: 16:28
336

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een klinkende overwinning op Vitesse. In Arnhem werd het 2-5 voor de Rotterdammers, die zonder Marcos Senesi speelden.

Senesi stapte kort voor de aftrap in het vliegtuig naar Engeland om zijn miljoenentransfer naar AFC Bournemouth af te ronden. Gernot Trauner was er na zijn blessure wel bij, terwijl ook Benfica-doelwit Fredrik Aursnes aan de aftrap stond. Marcus Pedersen was de gelegenheidslinksback.

Na achttien minuten kwam de wedstrijd los: Javairô Dilrosun raakte de paal, waarna de bal er een minuut later aan de andere kant wel in lag. Million Manhoef opende de Vitesse-rekening na een snelle uitbraak. Ruim tien minuten stond het weer gelijk. Patrik Walemark schot de bal achter doelman Jeroen Houwen.

Nog voor rust kwam Feyenoord op voorsprong. De van Ajax overgekomen Danilo Pereira maakte zijn eerste Eredivisie-goal voor Feyenoord. De ploeg van trainer Arne Slot bleef ook na rust de bovenliggende partij, maar moest toch weer een doelpunt slikken. Nikolai Baden Frederiksen ontsnapte aan buitenspel en tekende voor de 2-2.

De wedstrijd leek plotseling weer alle kanten op te gaan, maar in een tijdsbestek van acht minuten trok Feyenoord alles naar zich toe. Eerst lepelde Dilrosun de bal op schitterende wijze in het Vitesse-doel, gevolgd door treffers van opnieuw Danilo - met dank aan Houwen - en Lutsharel Geertruida. Feyenoord begint het seizoen daardoor met een 2-5 zege.