FC Twente slaat in blessuretijd toe en begint nieuwe seizoen met driepunter

07-08-2022 16:27 Laatste update: 16:57
156

FC Twente heeft zondag met 0-1 gewonnen van NEC. De Nijmegenaren speelde een sterke wedstrijd, maar zagen de Tukkers er in de absolute slotfase alsnog met de volle buit vandoor gaan.

In De Goffert begon NEC, dat nog altijd moet wachten op de komst van Jasper Cillessen, sterk aan het duel. Met een zeer gretig ogende Oussama Tannane in de basis was de nummer elf van vorig seizoen in de 41e minuut dichtbij de 1-0. Twente-doelman Lars Unnerstal wist echter te redden met zijn vuisten. Vlak voor rust kreeg NEC nog een grote kans. Pedro Marques kopte net naast na uitstekend voorbereidend werk van wederom Tannane.

Twente, dat donderdag nog met 1-3 won in Belgrado van FC Cukaricki, wist hier weinig tegenover te zetten. Alleen middenvelder Michal Sadilek nam het doel van NEC-keeper Mattijs Branderhorst een keer onder vuur met een vrije trap, die hoog over ging.

Ook in de tweede helft was NEC de bovenliggende partij. Daarnaast gaf het verdedigend vrijwel niets weg. Vlak voor tijd had Elayis Tavsan na een goede actie de 1-0 op zijn schoen, maar opnieuw was Unnerstal een sta-in-de-weg. Pas laat in de tweede helft beten de Tukkers van zich af en in de 91e minuut was het raak. Via een wippertje van verdediger Joshua Brenet wist Sem Steijn NEC-keeper Mattijs Branderhorst te passeren. Het lukte NEC niet meer om dit recht te trekken.