Valse start voor Ten Hag: slordig Manchester United begint met nederlaag

07-08-2022 16:55 Laatste update: 16:58
226

De vuurdoop van Erik ten Hag is mislukt. Manchester United begon het nieuwe Premier League-seizoen zondagmiddag met een zeer teleurstellende nederlaag tegen Brighton & Hove Albion.

Brighton won nog nooit op Old Trafford, maar in de eerste speelronde van de Premier League kwam daar verandering in. Pascal Gross maakte na een half uur spelen de 0-1 en was even later ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de bezoekers.

Lisandro Martínez kon de treffers niet voorkomen. De Argentijn stond naast Harry Maguire in het centrum van de verdediging, maar kon bij zijn debuut niet veel indruk maken. Donny van de Beek en de veelbesproken Cristiano Ronaldo begonnen op de bank.

Voor de treffers van Gross sprankelde het al allerminst bij Manchester United. Na amper vijftien seconden ging Diogo Dalot al gruwelijk in de fout. Tot een goal leidde dat niet. Bij United kreeg Bruno Fernandes een droomkans. Hij schoot de bal echter huizenhoog over.

Kort na rust mocht Ronaldo invallen van Ten Hag. Het zorgde in elk geval voor wat meer energie op Old Trafford. Marcus Rashford hielp eerst nog een grote kans om zeep, maar na 68 minuten vond United de aansluitingstreffer dankzij een fout van doelman Robert Sánchez. Brighton-verdediger Alexis Mac Allister gaf het laatste tikje: 1-2.

Van de Beek mocht vervolgens ook minuten maken. Hij was één van de aanjagers in de zoektocht naar de gelijkmaker, die ondanks vijf minuten blessuretijd uiteindelijk niet meer viel. Door het teleurstellende verlies moet Manchester United meteen in de achtervolging.