Slachtoffer van comeback Cillessen: 'Een rollercoaster, flink balen voor mij'

Slachtoffer van comeback Cillessen: 'Een rollercoaster, flink balen voor mij'

07-08-2022 17:36
23

De aanstaande transfer van Jasper Cillessen is slecht nieuws voor Mattijs Branderhorst. De doelman van NEC, die een goed seizoen achter de rug heeft en zondag ook indruk maakte in de seizoensopener tegen FC Twente, weet dat hij zijn plek zal moeten afstaan.

Branderhorst heeft naar eigen zeggen een 'bijzondere' week achter de rug. "Het was voor mij een rollercoaster aan emoties", doelt hij in gesprek met ESPN op de beslissing van Cillessen om terug te keren naar NEC. "Er is al een tijdje sprake van dat Jasper misschien terug zou komen. Als het dan echt gaat gebeuren, is dat flink balen voor mij."

"De technische staf is heel duidelijk geweest, waardoor ik beter met de situatie kan omgaan", voegt Branderhorst eraan toe. Toch is het niet makkelijk. "Ik heb een dagje nodig gehad om het naast me neer te leggen. Of het nou eerlijk is of niet, ik moet gewoon doorgaan."

Branderhorst ziet het ook als een kans. "Ik heb mijn hele carrière gedacht: wat is het verschil tussen mij en een keeper van het Nederlands elftal? Dit is de ideale maatstaf. Ik denk dat ik veel kan leren van Jasper. Zo probeer ik het positief te draaien." Toch is een vertrek niet uitgesloten. "Ik zal mijn opties openhouden. Als de juist match langskomt en het valt te regelen met de club, dan moeten we kijken wat er mogelijk is."

Overigens is de terugkeer van Cillessen nog altijd niet officieel. Een conflict tussen hem en zijn zaakwaarnemer aan de ene kant en Valencia CF aan de andere kant staat de contractondertekening nog in de weg.